Ja, ik help de (ras)katten

ANBI logo

Donatieformulier

iDEAL
Machtiging
Machtiging

Hierbij machtig ik RaskattenWijzer om het bovenstaande bedrag van mijn bankrekening af te schrijven:

Ben jij een kattenliefhebber? Steun ons dan met een donatie. We kunnen jouw steun goed gebruiken bij onze campagnes.

Onze campagnes werken
We winnen rechtszaken, de huisdierenwereld komt in beweging, we krijgen steeds meer supporters, er is betere wetgeving en consumenten worden kritischer. Voor- en tegenstanders zijn het erover eens dat Dier&Recht flink aan de weg timmert.

Laat de raskatten niet in de steek
Er is meer actie nodig om de raskatten gezonder te maken. Steun daarom RaskattenWijzer en help de katten.

Hartelijk dank,

RaskattenWijzer
IBAN: NL33 TRIO 0338 6208 18

Fokkers aanspreken
Tot voor kort konden fokkers ongestoord hun gang gaan en steeds extremere dieren fokken met steeds meer inteelt. Rechtszaken, klachten bij de NVWA en veel publiciteit hebben ervoor gezorgd dat een deel van de fokkers tot inkeer is gekomen en dat anderen voorzichtiger zijn geworden.

Bewustwording
Via de media hebben we grote aantallen mensen bereikt met onze boodschap dat raskatten en designer cats vaak ongezond zijn. In tientallen tv- en radioprogramma’s, in kranten en op internet hebben wij onze mening kunnen geven. Daarnaast hebben we duizenden volgers via social media.

Voorlichting
De RaskattenWijzer is geheel in eigen beheer, door dierenartsen, ontwikkeld. Belangenclubs hebben geen invloed. De website heeft per maand 15.000 bezoekers.

Deskundig
Ook binnen de raskattenwereld krijgen we steeds meer erkenning dat onze informatie objectief en deskundig is. Geen wonder! De RaskattenWijzer is gebaseerd op meer dan tweehonderd wetenschappelijke onderzoeken.

Transparant
De methodiek van de RaskattenWijzer is volledig open en transparant. Is er terechte kritiek dan passen we de RaskattenWijzer aan.

Betere wetgeving
Sinds 1 juli 2014 is er een wet die fokkers verplicht om hun uiterste best te doen om geen gezelschapsdieren te fokken met een erfelijke aandoening. Op 4 april 2019 kondigde minister Schouten nieuwe handhavingsregels aan voor het fokken van designer cats zoals de Bambino Sphynx. Zonder twijfel is dit het resultaat van de jarenlange strijd van Dier&Recht.

Rechtsspraak
De komende tijd willen we ons gaan richten op het voeren van rechtszaken tegen fokkers van raskatten met erfelijke aandoeningen. In de eerste zaak in juni 2018 tegen een fokker van Maine Coons hebben we een schikking getroffen.

Politiek
Dier&Recht zorgt er met grote regelmaat voor dat de raskatten op de politieke agenda terecht komen.

De raskattenwereld verandert langzaam maar zeker
Er bestaat veel weerzin tegen verandering, maar langzaam maar zeker treedt er verandering op in de raskattenwereld. Zo is er nu erkenning voor schadelijke uiterlijke kenmerken bij designer cats, door opgestelde handhavingsregels.

  • Dier&Recht werkt met een klein team en budget. Vergeleken met andere, rijke organisaties, zijn onze resultaten extreem goed.
  • We kunnen nog veel meer bereiken als we meer inkomsten zouden hebben.
  • Dier&Recht heeft het ANBI keurmerk voor Goede Doelen. Donaties zijn fiscaal aftrekbaar.
  • Help mee aan de volgende projecten voor 2019:
  • Rechtszaken tegen malafide kattenfokkers
  • Lobby bij politiek, fokkers en bedrijfsleven
  • En onze vaste campagnes tegen inteelt en rasstandaarden die dierenleed veroorzaken

Dier&Recht strijdt met succes voor een beter leven van huisdieren.
Help je mee? Vul dan het donatieformulier in!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht