Stel je vraag over wat je moet doen om je kat een fijne decembermaand te geven!

December is natuurlijk een fijne maand met veel gezelligheid rond Sinterklaas en Kerstmis. Toch is het voor katten niet altijd even leuk of even veilig. Zo staan er in december vaak planten in huis die giftig zijn voor je kat, en het vuurwerk is beangstigend voor de meeste katten. Voor buitenkatten is vuurwerk zelfs ronduit gevaarlijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw kat ook een fijne decembermaand heeft? Dierenarts Kelly geeft raad!

Giftige planten

Veel mensen halen niet alleen een kerstboom in huis, maar ook andere planten: kerstster, maretak, hulst of kerstroos. Feestelijke namen, maar deze planten zijn wel giftig voor katten! Gelukkig zijn katten van nature erg kieskeurige eters, maar het is wél zo veilig om als katteneigenaar te weten wat er mis kan gaan. Lees hier onze tips hoe je ervoor zorgt dat je kat geen giftige planten eet.

Vuurwerk

De dagen rondom oud en nieuw zijn behoorlijk stressvol voor de meeste katten. De knallen, dreunen en lichtflitsen van het vuurwerk zijn bepaald geen pretje voor ze. Lees hier wat je kan doen om je kat zoveel mogelijk stress te besparen.

Vraag voor de dierenarts

We kunnen ons voorstellen dat je als katteneigenaar specifieke vragen hebt over problemen met je kat. Stel je vraag vooral! Dierenarts Kelly of gedragsdeskundige Sarah doen hun best je een antwoord te geven. Mail je vraag naar info@raskattenwijzer.nl!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht