Janou en Sven strijden in Jeugdjournaal tegen raskatten in reclames

Still uit het Jeugdjournaal waarop Peke Face Perzen met extreem korte snuiten te zien zijn.

Janou en Sven vertelden in het Jeugdjournaal dat ze het maar vreemd vinden dat er in reclames alleen maar perfecte katten te zien zijn. Ze vinden dat gewone huiskatten een betere optie zijn. Ook RaskattenWijzer heeft een duidelijke mening over het gebruik van katten in reclames.

Dieren met een specifiek uiterlijk zijn vaak ziek
In reclames worden heel vaak dieren met een specifiek en opvallend uiterlijk gebruikt. In een aantal gevallen gaat het om dieren met schadelijke uiterlijke kenmerken. Denk daarbij aan katten die extreem korte snuiten hebben, zoals de Peke Face Perzen.

Deze katten met een extreem korte snuit lijden ernstig onder hun uiterlijke kenmerken. Ze hebben chronisch ademnood, doordat hun veel te korte snuit de luchtwegen blokkeert, gebitsproblemen en lijden vaak aan waterhoofd.

Veel gezien maakt populair
De vele vertoningen van deze zieke kattenrassen in media- en reclame-uitingen dragen bij aan de groeiende populariteit van deze katten. Hierdoor stijgt het aantal fokkers en is er een sterke toename van katten met ernstige aandoeningen. Dat moet stoppen!

Meld reclames met kortsnuitige katten!
Bedrijven die hun producten en diensten aanprijzen met kortsnuitige rassen, zijn meestal niet op de hoogte van de vele aandoeningen waaraan deze dieren lijden. Daarom informeren wij bedrijven over de ernstige gezondheidsproblemen van deze rassen en vragen wij hun om niet langer reclame te maken met dit soort katten. Ook verzoeken wij de betreffende organisaties om de kortsnuitige katten in hun uitingen te vervangen door afbeeldingen van gezonde katten met een normale snuitlengte. We zijn het dus volledig eens met Janou en Sven, en hun kat Nikky zou de perfecte reclamekat zijn! 

Al bijna honderd bedrijven wijzigden hun beleid
Voor honden is dit bij RashondenWijzer een serieuze campagne, voor katten doen we dit ook, maar meer achter de schermen. Dus, zie jij een reclame met een 'schattige' Pers, meld het ons. Jij helpt dan met het uitbannen van de extreem kortsnuitige katten!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht