Winnaars FIFe Wereldkattenshow bedroevend ziek

Afgelopen weekend werd de FIFe wereldkattenshow gehouden in Duitsland. Van over de hele wereld worden katten ingevlogen om deel te kunnen nemen.  Als je de winnaars ziet, schieten de tranen in je ogen…

Winnaar uit Noorwegen
Kijk naar de winnende Noorse kat. De kat heeft nog enigszins neusopeningen, maar de neus is zo kort dat er te veel huid is tussen neus en ogen. Daardoor zie je traanstrepen naast de neus. De kat heeft ook duidelijk een schele (naar buiten gerichte) stand van de ogen.

Italiaanse winnaar
Ook deze Italiaanse kat viel in de prijzen. Zoals je kunt zien heeft hij totaal geen neusopeningen. Krijg je het niet Spaans of Italiaans benauwd als je naar deze kat kijkt? Zijn snuit is bovendien zo kort dat er geen ruimte kan zijn voor het gebit en normale luchthoudende structuren in de neus.

Argentijnse Exotic shorthair  valt in de prijzen
De deelnemer uit Argentinië die in de prijzen viel was een kortharige Pers ofwel Exotic shorthair. Ook van de foto van deze kat krijg je het plaatsvervangend benauwd. De neusopeningen zijn volledig afgesloten en ook deze kat heeft een lichte mate van scheelkijken. De snuitlengte is ook even ongezond als bij de andere winnaars.

Keurmeesters bepalen de volgende generatie
Fokkers slepen graag prijzen in de wacht en dus fokken ze wat in de prijzen valt. Door het kiezen van de katten met de kortste snuiten zorgen de keurmeesters ervoor dat  dit soort katten voorlopig nog de maatstaf blijven. Bedroevend!

Wereldkattenshow in 2026 naar Nederland
Deze wereldshow komt in 2026 naar Nederland. Wij zijn erg benieuwd wat de Nederlandse wetgeving en de nieuwe criteria voor gevolgen heeft op de gezondheid van de winnende Perzen. Wij hopen van harte dat de aanwezige keurmeesters het goede voorbeeld geven en alleen katten laten winnen die wel gefokt zijn volgens de Nederlandse maatstaven.

Heb jij een tip of een klacht over een fokker? Stuur ons dan een e-mail op info@raskattenwijzer.nl

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht