Russische designer cats naar Nederland

designer cat

Sinds april 2019 is het in Nederland verboden om katten met meervoudige erfelijke aandoeningen te fokken zoals de Bambino Sphynx. Voor de katten in Nederland is dat goed nieuws, maar in het buitenland gaat de fokkerij gewoon door. Nederlandse consumenten kopen nu over de grens.

'Worldwide delivery'
Wij werden er door verschillende bronnen op gewezen dat sinds het ingaan van het fokverbod in Nederland, er al een aantal Bambino Sphynx-katten vanuit Rusland naar ons land zijn gebracht. In Rusland worden de dieren aan de lopende band gefokt en tegen hoge prijzen verkocht. De kittens worden vervolgens op het vliegtuig gezet naar hun nieuwe eigenaren.

Aantasting welzijn, gezondheid en integriteit van het dier
Minister Schouten was vorig jaar duidelijk in haar kamerbrief over dierenwelzijn: “Het creëren van nieuwe rassen voor het plezier van de mens, zonder inachtneming van de consequenties voor het dier, zoals korte pootjes, naakte katten etc. toont mijns inziens geen respect voor de integriteit, het welzijn en de gezondheid van het dier.”

Koop geen mismaakte kat
Katten zelf hebben geen enkel voordeel bij een afwijkend uiterlijk; het dient alleen de mens. Voor ons is het duidelijk: koop geen kat met een afwijkend uiterlijk. Alleen dan kunnen we samen de fokkerij van deze dieren een halt toeroepen, ook in het buitenland.

Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Heb jij een tip of een klacht over een fokker? Stuur ons dan een e-mail op info@raskattenwijzer.nl

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht