Olijfje zoekt een geduldig baasje

Olijfje

In de dierenasielen zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Olijfje!

Olijfje is een prachtig zwart-wit katje van twee jaar. Ze is gevonden in een leegstaande woning. Niemand heeft zich voor haar gemeld, waardoor er niet veel achtergrondinformatie bekend is.

Duidelijk is wel dat het gaat om een angstig en onzeker poezenmeisje. Mogelijk heeft Olijfje geen goede socialisatie gehad, of minder goede ervaringen opgedaan met mensen en nieuwe situaties. Het kan ook (deels) erfelijke aanleg zijn.

Hoe dan ook, ze heeft tijd nodig. Tijd om te wennen aan een nieuwe omgeving en om je te vertrouwen. Mogen zijn wie je bent en groeien naar wat je kunt worden, zoiets is de bedoeling.

Momenteel is ze aan het wennen in de open kattenkamer van het asiel. Waarschijnlijk heeft ze weinig ervaring met andere katten, maar haar verzorgers verwachten hier geen problemen mee. Honden en (jonge) kinderen zijn waarschijnlijk niet zo’n goed idee voor deze angstige poes. 

Lichte dwang, zoals een bezoekje aan de dierenarts of een reis in het vervoersmandje, veroorzaakt grote angst, waardoor Olijfje in paniek raakt. Het bekende ‘kat in het nauw’. Het is belangrijk dat haar toekomstige baasje hier begrip voor heeft. In kleine stapjes veiligheid bieden en vooruitgang boeken, het is een uitdaging maar wie weet wat er mogelijk is!

Heb jij de tijd en het geduld om een vriendschap voor het leven op te bouwen met Olijfje? Neem dan contact op met Stichting Dierentehuis Den Helder via info@schuthok.nl of 022-363 14 47, en kom kennismaken!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht