Luka zoekt uitdaging en vermaak

Luka

In de dierenasielen zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Luka!

Luka is een prachtige zwarte katerman van 1,5 jaar. Hij geeft heel veel liefde en aandacht, maar vraagt ook veel van zijn baasjes. 'Nu even niet' is aan dovemansoren gericht. De jonge atleet springt in je armen of klimt via je rug omhoog om in je nek te liggen. 

Luka is actief, speels, erg aanwezig en gevoelig. Hij is daarnaast ook heel intelligent en zoekt continu uitdaging in zijn omgeving. Samen spelen vindt hij leuk, maar hij heeft ook een omgeving nodig waar hij zichzelf kan vermaken. Dit vraagt dan ook vindingrijkheid van zijn baasjes.

Denkspellen en hooggelegen speel-, spring- en loopplekjes (plankjes of een parcours langs de muur) heeft hij nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Hij is altijd op zoek naar vermaak en aandacht van zijn eigenaar. Hij zoekt dan ook een huisje waar er bijna altijd iemand thuis is, en waar hij in elke kamer mag, want de aandacht stopt niet voor de slaapkamerdeur.

Luka kijkt vol bewondering naar vogels en volgt alle blaadjes die voorbij waaien. Buiten kan hij al zijn energie kwijt. Hij zoekt dan ook een landelijke tuin waar hij in bomen kan klimmen en kan jagen op blaadjes en insecten.

Hij heeft één slechte gewoonte, namelijk om handen te zien als speelgoed. Dit maakt hem niet geschikt voor een gezin met jonge kinderen. Ook blijft Luka graag enig kind. Hij kan absoluut niet goed overweg met andere katten. Honden worden wel getolereerd.

Begrijp jij wat het betekent om een actieve kat als Luka in huis en tuin te hebben? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Krimpen via krimpen@dierenbescherming.nl of 088-3437120, en kom kennismaken met Luka!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht