Nugget zoekt een Valentijn

Nugget de kat

In de dierenasielen zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand een speciale Valentijnseditie met kater Nugget!

Nugget is een bijzondere kater, geschat tussen de 1 en 3 jaar oud. Hij is opgegroeid op een mooie, veilige plek met heel veel speelgoed, maar met zeer weinig prikkels. Daarom raakt deze energieke kater wel wat snel overprikkeld. Dan kan hij niet stoppen met aandacht vragen en dat gaat niet altijd even zachtzinnig. Nugget moet nog leren dat er grenzen zijn.

Daarom zoekt hij een rustig huis zonder kinderen, katten of honden – met een eigen kamer – bij mensen die ervaring hebben met katten. In de eerste periode na adoptie zal er begeleiding zijn van een gedragsdeskundige om het nieuwe baasje bekend te maken met het gedrag van Nugget en hoe daar het beste mee om te gaan.

Om Nugget op een positieve manier bezig te houden, krijgt hij in het asiel clickertraining. Op dit moment kan hij al op commando naar je toekomen en netjes zitten. Zijn nieuwe baasje kan hier uiteraard mee doorgaan en hem nog meer dingen leren.

Nugget is een schat van een kater, maar er zijn wel wat ‘spelregels’. Om het leven voor Nugget overzichtelijk te houden, is het belangrijk dat een nieuwe eigenaar deze regels ook volgt, niet alleen de eerste paar maanden maar voor de rest van Nuggets leven. Doe je dat, dan heb je een hele leuke huisgenoot aan deze atletische, speelse en mooie kat!

Denk jij de juiste match voor Nugget te zijn? Neem dan snel contact op met Dierentehuis Kennemerland via dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl of 088 - 811 34 20 en ga op een Valentijnsdate met Nugget.

Lees onder de foto Nuggets Valentijnsrijm

Wil jij in de toekomst mijn Valentijn zijn?
Ons leven samen wordt vast heel fijn!

Je verveelt je met mij eigenlijk geen moment
er is altijd enorm veel lol als je bij mij bent

Ik ben nog jong en best een druk kereltje
maar wil je graag meenemen in mijn wereldje

Het is echt prima als jij de regels gaat aangeven
zo kunnen wij samen een mooie tijd beleven

Een eigen kamer is een must voor mij
want daarmee maak je me heel erg blij

Als ik bij jou echt mag zijn wie ik ben 
wordt je heel snel mijn grootste fan

Ik zorg steeds voor een leuke stunt
als je dit allemaal aan mij gunt

Kom eens langs voor een leuke date
ik zorg dat je mij niet meer vergeet!

 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht