Black beauty Thijn zoekt een huis

In de dierenasielen zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Thijn.

Thijn is een prachtige zwarte kater, gecastreerd en nog maar net vier jaar oud. Tot voor kort woonde hij in een grote groep katten, bij soortgenoten voelt hij zich dan ook prima thuis. In het contact met mensen is hij een beetje voorzichtig. Bij voorkeur houdt hij zich schuil, onder een kleedje of achter een mandje. Langzaamaan begint hij te wennen en laat hij zich ook aan mensen vaker zien. De omgang met honden is niet bekend, en wellicht is een omgeving met kleine kinderen ook iets te veel van het goede.

Binnenkort mag hij gaan wennen in de open kattenkamer van het asiel, en dat zal best wel weer een beetje moeilijk zijn. Als je komt kennismaken met Thijn: graag rustig beginnen met een lief praatje, geef hem tijd voor een snuffeltje – pas daarna is het tijd voor een knuffeltje, of niet natuurlijk, alles op zijn tijd.

Eenmaal gewend en helemaal thuis zou Thijn het fijn vinden om naar buiten te mogen: stoer de buurt onveilig maken; even zien of er nog mooie dames in het vizier zijn. Oké, hij mag dan wel gecastreerd zijn, kijken mag altijd, toch? In de wenperiode in huis gebruikt hij keurig de kattenbak, de knapperd. 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Dierentehuis ’t Schuthok in Den Helder via info@schuthok.nl of 0223 63 14 47 en kom kennismaken met Thijn.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht