Golden zoekt een gouden mandje

Golden

In de dierenasielen zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Golden.

Golden is een lieve, eigenzinnige gecastreerde kater (met een geschatte geboortedatum van 1 maart 2012). Hij is erg aanwezig en geniet zichtbaar van de aandacht van mensen. Zodra je langs zijn verblijf loopt staat meneer vooraan om te melden dat hij wel wat lekkers lust. Het is echt zo’n kat die je niet zomaar voorbij loopt! 

Golden is ook nog eens een prachtige kater om te zien: een echte man met een lekkere katerkop. Zelf weet hij ook echt wel dat hij er mag zijn. Hij laat zich graag omvallen en rolt voor je voeten zodat je hem wel aandacht moet geven.

Nu denk je vast: dit is de ideale huiskat. Toch heeft Golden ook wel een paar aandachtspuntjes. Wanneer het allemaal te druk wordt of er teveel aan zijn lijf gefriemeld wordt, kan Golden daar wat overprikkeld van raken. Dit uit hij door zachtjes te bijten, omdat hij gewoon even geen raad weet met zichzelf. Dat is zijn waarschuwing dat hij er klaar mee is. Golden zal daarom niet bij kleine kinderen geplaatst worden, omdat zij katten vaak minder goed kunnen 'lezen'.

De andere katten in de opvang zijn allemaal een beetje onder de indruk van Golden. Hij laat de kaas niet van z’n brood eten en mept ze ook gewoon uit de weg als ze te dichtbij komen. Waarschijnlijk kan Golden dan ook het beste als enige kat gehouden worden. Daarnaast heeft Golden veel energie die hij wel echt kwijt moet. Hij wil erg graag naar buiten en zoekt allerlei mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Een huis met tuin heeft dan ook de voorkeur. 

Heb jij een gouden mandje voor Golden? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden via admin@hokazo.nl of 0413-260546. 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht