Dier&Recht in overleg met Tweede Kamerleden om het fokken van de Bambino Sphynx te stoppen

Eind april bood Dier&Recht in de Tweede Kamer een petitie aan tegen het fokken van designer cats. De aanwezige Tweede Kamerleden, van zeven verschillende partijen, zeiden er geschokt over te zijn dat dit soort fokpraktijken in Nederland plaatsvinden.

In vervolg op deze bijeenkomst hadden onze dierenartsen Frederieke Schouten en Kelly Kessen begin juni een gesprek met de Tweede Kamerleden Von Martels (CDA), Moorlag (PvdA) en Weverling (VVD). De Kamerleden waren het roerend met ons eens dat deze fokpraktijken niet kunnen. Het fokken van de Bambino Sphynx houdt een overtreding in van Het Besluit Houders van Dieren artikel 3.4. Het is belangrijk dat dit artikel geen dode letter wordt. De Kamerleden hebben toegezegd hun best te zullen doen om dat te voorkomen.

 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht