Schandalig! Extreem misvormde Exotische kortharen op World Cat Show 2017

Exotisch korthaar

Exotische kortharen waarbij de schedel zo plat is dat de neus recht tussen de ogen ligt, waren afgelopen weekend de sterren van de wereldkattenshow. Exotische korthaar 'Fashion Stars Visione' won zelfs de prijs voor Best in Show in haar categorie.

Schandalig
Het is schandalig dat zulke misvormde Exotische kortharen worden gefokt en tentoongesteld, en dat ze zelfs prijzen winnen op zo'n prestigieuze show. Door hun platte schedels hebben Exotische kortharen vaak te maken met benauwdheid door een te nauwe neus, continu tranende ogen, afwijkende gebitsstand en problemen bij de geboorte (dystocia). Dat laatste vormt een gevaar voor moeder en kittens.

Brachycephalie (kortschedeligheid)
In de raskattenwereld wordt een zo plat mogelijke kop bij Exotische kortharen als ‘mooi’ gezien. Hier wordt actief op gefokt. Het zorgt echter voor ernstige gezondheidsproblemen, zoals brachycephalie. Als je foto's van de Exotische kortharen bekijkt, schrik je je kapot van de grote ronde kop, hoog liggende neus en vaak tranende ogen.

 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht