Speciaal voor de Pers

Persian

Foto: Royal Canin

Tegenwoordig kun je alles kopen. Speciaal voer voor katten met een te korte kaak die moeilijk kunnen kauwen dus ook. Speciaal voor deze dieren is er Persian.

Zo wordt het voer op diverse websites aangeprezen: De brokjes hebben de vorm van amandelen. De vorm is aangepast aan brachycephale kattenrassen, die een vrij platte gezichtsvorm hebben en daardoor een ‘sublinguale’ methode gebruiken voor het eten van hun voer (met behulp van de onderkant van hun tong). Door het grote contactoppervlak van de tong kunnen de brokjes makkelijker worden opgepakt.

De sublinguale methode
Als een kortsnuitige kat met zijn te korte kaken en in verhouding te grote tong probeert te eten, lukt dit niet op een normale manier. Daarvoor is geen ruimte in de bek, waarin de kiezen en tanden niet op een normale manier passen. De kortsnuitige kat schuift daarom de brokjes met de onderkant van de tong (sublinguaal) naar binnen. De vorm van de Persian-brokjes zijn daarvoor perfect, aldus de fabrikant.

Ook goed voor de lange vacht
Aan Persian is ook nog het een en ander toegevoegd voor de langharige vacht, aldus diverse websites die het voer aanbieden: De langharige vacht van Perzische katten is werkelijk uniek. Het dichte en lange haar moet regelmatig verzorgd worden, omdat Perzen hier zelf niet toe in staat zijn. Ook is het raadzaam om uw Pers de juiste voeding te geven. Kattenvoer voor Perzische katten bevat een speciale combinatie van voedingsstoffen, die de huid van uw kat gezond houdt en zijn haren zacht en glanzend maakt. Dankzij speciaal afgestemd kattenvoer.

De Pers kan door zijn te korte snuitje niet makkelijk eten en zijn eigen vacht niet goed wassen. Het diertje heeft ook nog de pech enorme lange haren te hebben die eenvoudig gaan klitten. Er moet worden gestreeft naar een normale gezonde vorm van de kop, maar voor reeds bestaande Perzen is het fijn dat er voer bestaat dat makkelijker te eten is.


Omdat ze met hun veel te platte snuitjes hun vacht niet kunnen wassen, worden veel Perzen geschoren. Veel dieren moeten daarvoor zelfs twee keer per jaar onder narcose.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht