Minister Kamp erkent grote medische problemen bij raskatten, maar doet niets

Het PvdD-kamerlid Arissen heeft naar aanleiding van de lancering van de RasKattenWijzer vragen gesteld aan minister Kamp van EZ. Kamp antwoordde tegenstander te zijn van het fokken van raskatten als dat gepaard gaat met inteelt of een ziekmakend uiterlijk.

Helaas, volgens minister Kamp is het verbod in de wet nog te vaag om te kunnen handhaven (noot: dit is onzin). Vandaar dat er onderzoek wordt gedaan door de faculteit Diergeneeskunde, door de NVWA zelf, enzovoort. (noot: het is al lang bekend waar de problemen zich voordoen, nog meer onderzoek is overbodig). Er zijn zes controles bij hondenfokkers uitgevoerd door twee gemengde inspectieteams van NVWA en LID. Bij de helft van de uitgevoerde inspecties was het oordeel ‘niet akkoord’. Deze fokkers hebben een waarschuwingsbrief ontvangen. (noot: tjonge).

Noot: minister Kamp antwoordt precies hetzelfde als al zijn voorgangers. We doen onderzoek, we zijn nog niet zo ver, het zit er aan te komen, etc. De tekst van de wet over het fokken van gezelschapsdieren is al sinds 2012 bekend. Het is meer dan vijf jaar later, en er is nog altijd niets gebeurd. Hier en daar een waarschuwing. Dier&Recht voert vanwege dit trage handelen rechtszaken tegen de NVWA en heeft een groot aantal verzoeken tot handhaving ingediend. Vooralsnog met weinig resultaat, maar we laten niet los!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht