De wilde kat leeft ook in Nederland

De wilde kat

In het Limburgse Vijlnerbos zijn de laatste jaren minstens zes wilde katten gezien. In 2006 werd de eerste gespot. Men dacht dat de wilde kat bijna uit Europa was verdwenen door jacht en het kappen van bossen. Doordat roofdieren tegenwoordig beschermde dieren zijn en natuurgebieden weer worden uitgebreid, komt de wilde kat langzaam terug in Europa.

Een wilde kat is geen verwilderde huiskat
De huiskat is een tam geworden kat afkomstig uit het Midden-Oosten. De wilde kat is een van nature in Europa voorkomende katachtige, met een veel groter leefgebied dan de huiskat. De wilde kat leeft solitair en duldt geen andere katten in de omgeving. Met zijn agressieve houding verjaagd hij veel verwilderde huiskatten uit hun territorium.

De kleinere huiskat komt in allerlei kleuren voor, terwijl de wilde kat een natuurlijke grijs-zwarte vacht heeft en hierdoor en stuk minder opvalt. De wilde kat is groter en gespierder, en heeft een dikkere en langere staart dan de huiskat.

Kittens
Er zijn zelfs al wilde kittens geboren in Limburg. Bekijk de prachtige beelden daarvan hieronder. Meer lezen over de wilde kat kan in het artikel van De Kennis van Nu.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht