Nieuws

27 mei 2020 16:45

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Spotje!

Lees verder...

19 mei 2020 13:33

Bij drie katten in Nederland zijn antistoffen gevonden tegen het coronavirus. Dat betekent dat de dieren het virus hebben gehad. Het ministerie deed uitgebreid onderzoek en ziet geen aanleiding tot paniek. De overheid benadrukt dat de kans te verwaarlozen is dat je besmet raakt via je huisdier.

Lees verder...

22 april 2020 11:00

Dier&Recht heeft vorig jaar een aantal handhavingsverzoeken ingediend tegen fokkers van Perzische katten. De fokkers kregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing vanwege het overtreden van de wet. Eén fokker stopte daarop met het fokken van deze extreme katten. Ook de Nederlandse Raskatten Vereniging (NRKV) nam drastische besluiten.

Lees verder...

7 april 2020 12:55

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Flip!

Lees verder...

2 april 2020 09:45

RaskattenWijzer is speciaal bedoeld om kattenliefhebbers te informeren over (erfelijke) ziekten die veel voorkomen bij raskatten. Een van onze lezers heeft een ervaringsverhaal over haar Noorse Boskat met ons gedeeld, om toekomstige katteneigenaren te waarschuwen voor de risico's bij de aanschaf van dit ras.

Lees verder...

31 maart 2020 14:13

Afgelopen weekend werd bekend dat er een Belgische kat positief getest is op het coronavirus. Het virus werd aangetoond in zijn uitwerpselen. Kan je het coronavirus krijgen van je kat? En wat zijn nu de officiële adviezen in de omgang met je kat?

Lees verder...

24 maart 2020 14:17

Dierenartsen staan nog steeds niet op de lijst van ‘cruciale’ beroepen en kunnen daardoor geen beroep doen op kinderopvang. En dat geeft problemen, zegt de beroepsorganisatie voor dierenartsen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). De organisatie is van mening dat hierdoor de continuïteit van diergeneeskundige zorg in gevaar komt.

Lees verder...

17 maart 2020 10:39

Afgelopen jaar controleerde de NVWA op neuslengte bij katten en werden er waarschuwingen uitgedeeld aan fokkers die katten met veel te korte snuiten fokken. Hoewel nergens is vastgelegd hoe lang de snuit van een kat moet zijn om ermee te mogen fokken, is wel duidelijk dat een te korte snuit verboden is bij de wet.

Lees verder...

12 maart 2020 14:22

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Momo! 

Lees verder...

11 maart 2020 11:39

In deze flyer hebben we op een zeer overzichtelijke manier samengevat hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw kat gezond en gelukkig is. Print het uit, deel het met andere kattenliefhebbers en zorg er zo voor dat de emotionele emmer van jouw kat altijd goed gevuld blijft.

Lees verder...

25 februari 2020 08:57

Wanneer zijn de pootjes van een hond of kat te kort? Of de snuit te plat? Zodra de gezondheid en het welzijn van een dier in het geding komt, zegt de Wet dieren. Maar deze open norm was zo vaag dat de NVWA nooit een fokker kon berispen. Dit schrijft de NVWA in een artikel over de wet en regelgeving.

Lees verder...

18 februari 2020 09:08

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Sam.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht