Nieuws

2 april 2020 09:45

De RaskattenWijzer is speciaal bedoeld om de (aanstaande) katteneigenaar te informeren over (erfelijke) ziekten die zich veelvuldig voordoen bij raskatten. Een van onze lezers heeft een ervaringsverhaal over haar Noorse Boskat met ons gedeeld, om andere kattenliefhebbers te waarschuwen voor de risico's bij de aanschaf van een stamboomkitten.

Lees verder...

31 maart 2020 14:13

Afgelopen weekend werd bekend dat er een Belgische kat positief getest is op het coronavirus. Het virus werd aangetoond in zijn uitwerpselen. Kan je het coronavirus krijgen van je kat? En wat zijn nu de officiële adviezen in de omgang met je kat?

Lees verder...

24 maart 2020 14:17

Dierenartsen staan nog steeds niet op de lijst van ‘cruciale’ beroepen en kunnen daardoor geen beroep doen op kinderopvang. En dat geeft problemen, zegt de beroepsorganisatie voor dierenartsen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). De organisatie is van mening dat hierdoor de continuïteit van diergeneeskundige zorg in gevaar komt.

Lees verder...

17 maart 2020 10:39

Afgelopen jaar controleerde de NVWA op neuslengte bij katten en werden er waarschuwingen uitgedeeld aan fokkers die katten met veel te korte snuiten fokken. Hoewel nergens is vastgelegd hoe lang de snuit van een kat moet zijn om ermee te mogen fokken, is wel duidelijk dat een te korte snuit verboden is bij de wet.

Lees verder...

12 maart 2020 14:22

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Momo! 

Lees verder...

11 maart 2020 11:39

In deze flyer hebben we op een zeer overzichtelijke manier samengevat hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw kat gezond en gelukkig is. Print het uit, deel het met andere kattenliefhebbers en zorg er zo voor dat de emotionele emmer van jouw kat altijd goed gevuld blijft.

Lees verder...

25 februari 2020 08:57

Wanneer zijn de pootjes van een hond of kat te kort? Of de snuit te plat? Zodra de gezondheid en het welzijn van een dier in het geding komt, zegt de Wet dieren. Maar deze open norm was zo vaag dat de NVWA nooit een fokker kon berispen. Dit schrijft de NVWA in een artikel over de wet en regelgeving.

Lees verder...

18 februari 2020 09:08

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Sam.

Lees verder...

6 februari 2020 16:52

In reactie op onze handhavingsverzoeken voerde de NVWA onlangs controles uit bij kattenfokkers die Perzen fokken met veel te korte snuiten. Dit was voor bezorgde kattenfokkers aanleiding om zich te organiseren. Negen grote kattenverenigingen waaronder Mundicat, Neocat en Felikat werken nu samen.

Lees verder...

27 januari 2020 12:13

Wist je dat artrose bij een kat al begint rond de leeftijd van zes jaar? Op veertienjarige leeftijd heeft meer dan 80 procent van de katten gewrichtsslijtage (artrose). Eigenaren herkennen de klachten van de gewrichtsslijtage vaak niet, en daardoor lopen veel katten onnodig met pijn rond.

Lees verder...

13 januari 2020 14:04

Stop de hypoallergene mythe! Ook de artsen in het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde bevestigen dat hypoallergene dieren niet bestaan. De dieren stellen alsnog de gezondheid van hun baasjes op de proef. Bovendien hebben de uiterlijke kenmerken en de wijze waarop deze dieren gefokt worden nadelige gevolgen voor hun welzijn.  

Lees verder...

12 januari 2020 11:00

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Pip!

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht