Nieuws

10 december 2019 15:25

Janou en Sven vertelden in het Jeugdjournaal dat ze het maar vreemd vinden dat er in reclames alleen maar perfecte katten te zien zijn. Ze vinden dat gewone huiskatten een betere optie zijn. Ook RaskattenWijzer heeft een duidelijke mening over het gebruik van katten in reclames.

Lees verder...

21 november 2019 17:26

Door de ademnood kunnen de Perzen moeilijk eten. De vorm van de kaak en de stand van alle tanden en kiezen verergeren dit alleen maar. De Australische Hale Fraser schreef er een uitgebreid artikel over. Dit zijn de belangrijkste aandoeningen.

Lees verder...

21 november 2019 14:55

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Louisa!

 

Lees verder...

19 november 2019 15:03

In september kregen twee kattenfokkers die Peke face Perzen fokten, een  waarschuwing.  Ze fokten katten met een te korte snuit. Het is duidelijk dat een dergelijke korte snuit niet meer  geaccepteerd wordt. Maar wat is dan wel lang genoeg?

Lees verder...

4 november 2019 16:55

Onze dierenarts Kelly Kessen gaf vorige week een lezing op de faculteit Diergeneeskunde op uitnodiging van studentenvereniging Hygieia. Preventieve adviezen van de dierenarts “Ongevraagd maar gewaagd!” Kelly ging met de toekomstige dierenartsen de discussie aan wat je als dierenarts allemaal wel of niet zou doen om problemen bij rashonden en raskatten aan te pakken.

Lees verder...

30 oktober 2019 14:04

De Pers is wereldwijd het populairste kattenras. Dat komt vooral door het ‘schattige’ korte snuitje. Wist jij dat de kat levenslang benauwd is door dit korte snuitje?

Lees verder...

28 oktober 2019 15:06

Afgelopen weekend werd de FIFe wereldkattenshow gehouden in Duitsland. Van over de hele wereld worden katten ingevlogen om deel te kunnen nemen.  Als je de winnaars ziet, schieten de tranen in je ogen…

Lees verder...

23 oktober 2019 10:53

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Colli!

Lees verder...

15 oktober 2019 16:16

Veel baasjes weten niet waar ze recht op hebben als hun kat ziek wordt. Natuurlijk valt er geen garantie te geven op gezondheid, maar fokkers zijn zeker aan te spreken op de erfelijke of aangeboren afwijkingen van hun katten. Er staan vaak misleidende, uitsluitende clausules in koopcontracten, die niet rechtsgeldig zijn.

Lees verder...

10 oktober 2019 11:12

Behalve de Pers en de Exotisch korthaar hebben ook veel Britse kortharen een veel te korte snuit.

Lees verder...

7 oktober 2019 14:33

De trend om korte snuiten te fokken is enorm doorgeschoten. Op kattenshows maar ook op sociale media zien we steeds vaker Perzische katten met extreem korte snuiten. Deze katten zijn de dupe van de ongezonde hang naar likes en erkenning van hun baasjes. 

Lees verder...

3 oktober 2019 14:30

Het NOS Jeugdjournaal interviewde een meisje dat van haar ouders een zogenaamde hypoallergene hond kreeg. Al na anderhalve  week moest Labradoodlepup Sam het huis weer uit, omdat ze toch last kreeg van haar hondenallergie.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht