Nieuws

13 januari 2020 14:04

Stop de hypoallergene mythe! Ook de artsen in het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde bevestigen dat hypoallergene dieren niet bestaan. De dieren stellen alsnog de gezondheid van hun baasjes op de proef. Bovendien hebben de uiterlijke kenmerken en de wijze waarop deze dieren gefokt worden nadelige gevolgen voor hun welzijn.  

Lees verder...

12 januari 2020 11:00

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Pip!

Lees verder...

10 januari 2020 12:13

Wist je dat artrose bij een kat al begint rond de leeftijd van zes jaar? Op veertienjarige leeftijd heeft meer dan 80 procent van de katten gewrichtsslijtage (artrose). Eigenaren herkennen de klachten van de gewrichtsslijtage vaak niet, en daardoor lopen veel katten onnodig met pijn rond.

Lees verder...

9 januari 2020 12:27

Overgewicht bij katten komt geregeld voor en is zeker een probleem. Katten met overgewicht worden belemmerd in hun bewegingsvrijheid en hebben een veel grotere kans op suikerziekte. Als ze artrose hebben, verergert overgewicht bovendien de pijn.

Lees verder...

30 december 2019 13:55

Dit jaar hebben we dankzij jouw steun weer veel kunnen doen om het welzijn van katten te verbeteren. Er waren een mijlpalen, zoals het verbod om designercats te fokken. Hieronder een beknopt jaaroverzicht.

Lees verder...

24 december 2019 16:09

De Perzische kat heeft talloze oogaandoeningen die vaker voorkomen door de korte schedel en de bolle vorm van het hoofd. De ogen liggen ondiep in hun kassen, waardoor ze makkelijk beschadigd raken. De oogleden kunnen vaak niet helemaal dicht, waardoor de ogen sneller uitdrogen en genezingsprocessen trager verlopen.

Lees verder...

19 december 2019 10:46

Drie fokkers van Perzen moeten van minister Schouten per direct stoppen met het fokken van kortsnuitige Peke Face Perzen. De NVWA heeft naar aanleiding van ons handhavingsverzoeken een overtredingen van de wet vastgesteld.

Lees verder...

18 december 2019 11:43

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Cupido!
 

Lees verder...

16 december 2019 15:15

December is een fijne maand met veel gezelligheid rond Sinterklaas en Kerstmis. Toch is het voor katten niet altijd even leuk of even veilig. Zo staan er in december vaak planten in huis die giftig zijn voor je kat, en het vuurwerk is beangstigend voor de meeste katten. Voor buitenkatten is vuurwerk zelfs ronduit gevaarlijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw kat ook een fijne decembermaand heeft?

Lees verder...

10 december 2019 15:25

Janou en Sven vertelden in het Jeugdjournaal dat ze het maar vreemd vinden dat er in reclames alleen maar perfecte katten te zien zijn. Ze vinden dat gewone huiskatten een betere optie zijn. Ook RaskattenWijzer heeft een duidelijke mening over het gebruik van katten in reclames.

Lees verder...

21 november 2019 17:26

Door de ademnood kunnen de Perzen moeilijk eten. De vorm van de kaak en de stand van alle tanden en kiezen verergeren dit alleen maar. De Australische Hale Fraser schreef er een uitgebreid artikel over. Dit zijn de belangrijkste aandoeningen.

Lees verder...

21 november 2019 14:55

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Louisa!

 

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht