Nieuws

7 juli 2020 10:09

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Cor!

Het eerste wat aan Cor opvalt, is dat hij blind is. Hij heeft daar zelf gelukkig weinig last van! Deze gecastreerde kater van ongeveer drie jaar oud heeft diverse operaties gehad en is van een sneu hoopje kat veranderd in een ondeugende avonturier.

Lees verder...

23 juni 2020 10:26

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Jerry!

Lees verder...

15 juni 2020 14:26

Als katteneigenaar en volger van RaskattenWijzer wil ik mijn verhaal vertellen, omdat ik het belangrijk vind dat de gezondheidsproblemen van de American curl in de openbaarheid komen. Ik waardeer het enorm dat Dier&Recht een podium geeft om mijn ervaring te delen. 

Lees verder...

9 juni 2020 13:20

Noorwegen heeft net zoals Nederland een dierenwelzijnswet die het fokken van ongezonde katten verbiedt (artikel 25). Omdat ook daar die wet niet wordt gehandhaafd gaat het fokken van Perzische katten er nog altijd door. Daar zou binnenkort wel eens kunnen veranderen.

Lees verder...

27 mei 2020 16:45

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Spotje!

Lees verder...

19 mei 2020 13:33

Bij drie katten in Nederland zijn antistoffen gevonden tegen het coronavirus. Dat betekent dat de dieren het virus hebben gehad. Het ministerie deed uitgebreid onderzoek en ziet geen aanleiding tot paniek. De overheid benadrukt dat de kans te verwaarlozen is dat je besmet raakt via je huisdier.

Lees verder...

22 april 2020 11:00

Dier&Recht heeft vorig jaar een aantal handhavingsverzoeken ingediend tegen fokkers van Perzische katten. De fokkers kregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing vanwege het overtreden van de wet. Eén fokker stopte daarop met het fokken van deze extreme katten. Ook de Nederlandse Raskatten Vereniging (NRKV) nam drastische besluiten.

Lees verder...

7 april 2020 12:55

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Flip!

Lees verder...

2 april 2020 09:45

RaskattenWijzer is speciaal bedoeld om kattenliefhebbers te informeren over (erfelijke) ziekten die veel voorkomen bij raskatten. Een van onze lezers heeft een ervaringsverhaal over haar Noorse Boskat met ons gedeeld, om toekomstige katteneigenaren te waarschuwen voor de risico's bij de aanschaf van dit ras.

Lees verder...

31 maart 2020 14:13

Afgelopen weekend werd bekend dat er een Belgische kat positief getest is op het coronavirus. Het virus werd aangetoond in zijn uitwerpselen. Kan je het coronavirus krijgen van je kat? En wat zijn nu de officiële adviezen in de omgang met je kat?

Lees verder...

24 maart 2020 14:17

Dierenartsen staan nog steeds niet op de lijst van ‘cruciale’ beroepen en kunnen daardoor geen beroep doen op kinderopvang. En dat geeft problemen, zegt de beroepsorganisatie voor dierenartsen, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD). De organisatie is van mening dat hierdoor de continuïteit van diergeneeskundige zorg in gevaar komt.

Lees verder...

17 maart 2020 10:39

Afgelopen jaar controleerde de NVWA op neuslengte bij katten en werden er waarschuwingen uitgedeeld aan fokkers die katten met veel te korte snuiten fokken. Hoewel nergens is vastgelegd hoe lang de snuit van een kat moet zijn om ermee te mogen fokken, is wel duidelijk dat een te korte snuit verboden is bij de wet.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht