Op de mat met je kat

Zodra mijn yogamat uit de kast komt, kan ik ervan uitgaan dat ik gezelschap krijg van twee harige monsters, die met me meedoen. Mijn katten zorgen altijd voor extra gezelligheid en nóg meer ontspanning.

Katten zijn uitstekende yogi’s
Katten zijn van nature goede yogi’s: ze zijn lenig en nemen met gemak de gekste houdingen aan. Ben ik mijn uiterste best aan het doen om een goede ‘neerwaartse hond’ (zo heet die yogahouding) neer te zetten, rekt die gekke kat naast me zich moeiteloos helemaal uit – en maakt daarmee een meer dan perfecte neerwaartse hond... Ben ik aan het proberen alle gedachten uit mijn hoofd te bannen, ligt een van m’n katten al láng helemaal zen midden op de mat zonder zich ergens druk over te maken – ook niet over het feit dat hij vreselijk in de weg ligt.

Ontspanning na een uurtje rekken en strekken
En dan de eindontspanning. Moe maar voldaan lig ik languit op de vloer. Lekker even tien minuten helemaal niets… Het meest ontspannende daaraan is de kat die zich spinnend langs mijn lijf beweegt.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht